Kampioenen!

Door: heren 1
Begin van het seizoen zeiden ze het zelf al: de aanval op het kampioenschap is ingezet. Toen nog net op de tweede plaats met 1 punt verschil van de nummer 1, de jacht geopend, en nu met het KAMPIOENSCHAP als resultaat! Dat hebben de knappe koppen van Heren 1 toch maar mooi eventjes geflikt. Tijd om dit team eens even aan de tand te voelen en vooruit te blikken naar hun opwachting in de 3e divisie…

Belangrijkste zaken eerst: hoe hebben jullie het kampioenschap gevierd?
Tot nu toe alleen maar na de laatste wedstrijd in de Doorbraak, diep in de polder in Warmenhuizen. Gratis bier van de nummer twee, de heren van Dinto, was dan ook meer dan welkom! Binnenkort plannen we een kampioensfeestje, om het seizoen echt goed af te sluiten. Als we genoeg bier meenemen, dan mag het vast wel weer bij Anne en Imke. Was vorig jaar ook echt een succes! Toch, Anne?

Over algemeen hoe verliep het seizoen?
We begonnen het seizoen met een vliegende start, door de aanwinst van Stephan en onze Viking, Benji. Die laatste verliet ons helaas op de helft van het seizoen, waardoor we onze belangrijkste initimidatiefactor misten. Door de slordige punten die we steeds vaker bij wedstrijden lieten liggen, kwam de concurrentie ons dan ook snel in de nek hijgen. Dinto ging ons voorbij, maar durfde een seizoen in de derde divisie niet aan. Uiteindelijk zijn we dus alsnog bovenaan geëindigd!

Was het een zware competitie? Spannende strijd?
De meeste wedstrijden vielen mee. Er waren hooguit twee, misschien drie tegenstanders waar we moeite mee hadden. Ons zwaarste moment was duidelijk na de wedstrijd tegen VCC, toen we er in eigen huis met 4-0 vanaf gingen. Dat was wel echt een domper. Gelukkig hebben we ons daarna redelijk herpakt.

Dus 3e divisie, wat verwachten jullie qua niveau en wedstrijden?
Niveau uiteraard weer een stuk hoger, maar we zullen in deze samenstelling zeker mee kunnen komen. Drie keer op rij kampioen worden, gaat waarschijnlijk niet lukken, maar dat hoeft ook niet. We hoeven in ieder geval niet zo ver meer naar het noorden voor de uitwedstrijden.

Hoe zou je SVU Heren 1 willen omschrijven?
Spelen soms de sterren van de hemel, spelen soms als natte kranten.
Drinken bier als echte mannen, maar kunnen zeuren als oude wijven.
In het veld ontzettend fanatiek, maar zijn daarbuiten hele goede maten.

Zijn er nog leuke weetjes over het team die we nog niet wisten?
Wisten jullie dat:
… er tijdens een rondje stability meer scheten worden gelaten, dan dat er push-ups worden gedaan.
… Cas hopelijk snel een kunstknie krijgt.
… iedereen de scheids van de wedstrijd tegen US zou doen, ondanks het feit dat ze de bal van Hessel af floot.
… we een interne wedstrijdanalist hebben.
… het volgende teamuitje op een schiereiland is
… Maarten al de verkenning heeft gedaan?
… dat er 4 H1 boys van plan zijn om samen te gaan wonen?

En tot slot; wat was het leukste/grappigste moment dit seizoen volleybal gerelateerd?
Dat moet toch wel die geweldige omhaal van Hessel zijn tegen US HS5. Man man man, wat een heerlijke bal. Jammer dat de scheids blind was en Robin af floot voor tillen, maar dat maakt het moment niet minder mooi. Oordeel zelf maar, het filmpje staat hier onder! 🙂