5x Why you should join the board
16 maart 2023
5x Why you should join SVU Volleybal
8 april 2023
5x Why you should join the board
16 maart 2023
5x Why you should join SVU Volleybal
8 april 2023
Show all

WORD JIJ HET 54e BESTUUR VAN SVU?

 

Hoewel wij er eigenlijk nog niet aan moeten denken, is ons bestuursjaar toch echt bijna voorbij. Hoog tijd om op zoek te gaan naar onze opvolgers. Ben jij SVU’er in hart en nieren, heb je zin om deze mooie vereniging nog beter te maken én heb je volgend jaar nog wat lege plekken in je agenda? Dan ben jij misschien wel geschikt voor bestuur 54!

 

Waarom je bij het bestuur zou gaan?

Een bestuursjaar is ten eerste enorm leerzaam: welke functie jij straks ook gaat vervullen, na jouw bestuursjaar heb jij een hele mooie aanvulling op je CV. Een bestuursjaar geeft onder andere blijk van managementvaardigheden, doorzettingsvermogen, verantwoordelijkheidsgevoel en het kunnen samenwerken met anderen. Iets waar veel toekomstige werkgevers veel waarde aan zullen hechten. 

Behalve dat je een hele leerzame periode tegemoet gaat is een bestuursjaar ook nog eens enorm leuk om te doen. Samen met jouw mede-bestuursleden ga je alle uitdagingen aan, maar ook ga je samen naar CoBo’s, uitjes, symposia en houd je natuurlijk wekelijkse vergaderingen. Het kan bijna niet anders dan dat je vier nieuwe hele goede vrienden gaat maken. Wil je weten wat wij het leukste vinden aan het zijn van het 53e bestuur van SVU? Lees het hier: https://www.svuvolleybal.nl/bebuilder-19939-2/

Maar heb je daar wel tijd voor?

Een bestuursjaar bij SVU is parttime, hoeveel tijd je eraan kwijt bent is een beetje afhankelijk van de periode. Aan het begin van het seizoen is het bijvoorbeeld een stuk drukker doordat alle nieuwe leden ingeschreven moeten worden, de teamindelingen gemaakt worden en de nieuwe incassomachtigingen binnenkomen. Gemiddeld ben je 10-15 uur bezig met je bestuurstaken en dit kan in sommige weken uitschieten naar 20, maar er zullen ook weken tussen zitten waarin je minder tijd aan je taken besteed. Een bestuursjaar is prima te combineren naast je studie en er zijn ook mensen die er naast nog een parttime baan hebben. Dit is natuurlijk per persoon afhankelijk en je moet vooral voor jezelf afwegen of je de tijd (en ruimte) hebt om je een jaar in te zetten als bestuurslid. 

En welke functie wil je dan?

Hieronder zullen we per functie een korte functieomschrijving plaatsen, maar als je meer wil weten over (een van) de functies kan je natuurlijk altijd een van de huidige bestuursleden aanspreken.

Voorzitter

Voorzitter van SVU zijn is een hele grote eer.  De leden vertrouwen erop dat jij ervoor gaat zorgen dat we weer een succesvol jaar tegemoet gaan. Als voorzitter is het belangrijkste dat je écht voor de club wil gaan inzetten een jaar lang. Of dat nou is in de vorm van het aansturen van je bestuur, zorgen dat alle leuke plannen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd of door zelf overal bij te springen waar nodig, als voorzitter sta je altijd klaar voor de vereniging. Ook wanneer het minder goed gaat zie je dit op tijd en kun je mensen hier op een constructieve manier feedback over geven. Ook werk je nauw samen met de commissie coördinator om ervoor te zorgen dat alle commissies een mooi evenement kunnen neerzetten.

Verantwoordelijkheden

Aanspreekpunt van het bestuur voor mensen binnen en buiten de vereniging.

Plannen en voorzitten van bestuurs- en algemene ledenvergaderingen. 

Verantwoordelijk voor de algemene gang van zaken binnen de club, zowel op volleybalgebied als op het gebied van andere (feest)activiteiten, toernooien, enz. 

Verantwoordelijkheid voor waarborgen en uitvoeren van het beleid. En nog belangrijker, het communiceren ervan. 

Verantwoordelijk voor het (controleren van het) functioneren van het gehele bestuur

Eigenschappen
 • Leiderschapskwaliteiten
 • Betrokken
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Sociaal vermogend
 • Oplossingsgericht
 • Flexibel
 • Praktisch inzicht
 • Communicatief vaardig

Secretaris

Het hebben van snelle typeskills is een pré wanneer je solliciteert voor secretaris ;) Jij bent de helpende hand van het gehele bestuur en zorgt ervoor dat de administratie op orde is. Zonder jou weet niemand meer wat er tijdens de vergaderingen besproken is, welke leuke evenementen er op de planning staan en welke wedstrijden er nu weer verplaatst zijn. Door jouw georganiseerde manier van werken staan alle leden in de juiste teams ingeschreven, heeft iedereen passende wedstrijdkleding en zit elke thuisspeeldag volgepland met spannende wedstrijden. Kortom: een hele (leuke) belangrijke functie met grote verantwoordelijkheden!

Verantwoordelijkheden
 • Aanspreekpunt van het bestuur voor mensen binnen en buiten de vereniging.
 • Bijhouden ledenadministratie.
 • Verantwoordelijkheid voor het in- en uitschrijven van leden bij de Nevobo en het aanmelden van de teams voor de competitie.
 • Wedstrijdwijzigingen doorvoeren, communiceren met andere verenigingen
 • Beheren en op peil houden van de kledingvoorraad en uitgifte van kleding aan nieuwe leden.
 • Notuleren bestuursvergaderingen
 • Infomail schrijven en versturen
 •  
Eigenschappen

Georganiseerd

Structureel

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Praktisch inzicht

Communicatief vaardig

Sociaal vermogend

Penningmeester

Als penningmeester hoef je écht geen econometrie te studeren, maar het is wel handig als je goed met geld om kan gaan. Jij bepaalt of er budget is voor de plannen van het bestuur en houdt daarbij rekening met verschillende belangen. Willen we nú allemaal de allernieuwste ballen of vervangen we eerst de helft en houden we budget over voor andere materialen? Dat zijn vraagstukken waar jij je als penningmeester mee bezig gaat houden. Verder ben je natuurlijk ook gewoon algemeen bestuurslid en heb je een stem in alle onderwerpen die langskomen op de vergadering.

Verantwoordelijkheden

Hoofdelijk aansprakelijk voor de financiën van de vereniging;

Beheren van de financiën van de volleybalvereniging;

Uitstippelen financieel beleid;

Innen van betaalverzoeken, uitvoeren automatische incasso

Betalen van facturen.

Eigenschappen
 • Georganiseerd
 • Punctueel
 • Overzichtelijk
 • Praktisch
 • Financieel inzicht
 •  

Hoofd Technische Commissie

Het Hoofd van de Technische Commissie is eigenlijk de volleybal-expert van het bestuur. Samen met de TC maak jij de teamindeling voor het komende seizoen en zorg je dat alle teams ook gevuld blijven wanneer leden vertrekken. Je staat in nauw contact met alle trainers en bent verantwoordelijk voor de trainers- en spelers evaluatie. Ook is het jouw verantwoordelijkheid dat er bij elke thuisspeelwedstrijd een gekwalificeerde scheidsrechter aanwezig is en dat elk team voorzien is van een geschikte trainer. 

Verantwoordelijkheden

Het aansturen van de Technische Commissie

Scheidsrechters regelen

Trainers werven, aanstellen en evalueren

Opleidingsmomenten organiseren voor scheidsrechters en trainers

Het opstellen en bewaken van het Technisch Beleidsplan en Club Arbitrageplan

Materiaalbeheer

Eigenschappen

Betrokken

Communicatief vaardig

Technisch inzicht 

Leiderschapskwaliteiten

Organisatorisch

 •  

Commissaris Externe Zaken

Externe zaken houdt veel meer in dan de influencer zijn van SVU. Buiten dat wij erg veel waarde hechten aan onze gelikte social media kanalen, zorg jij er ook voor dat SVU genoeg sponsorgeld binnenhaalt door verschillende partijen zelf te benaderen met een aantrekkelijk aanbod. Zonder het jaarlijkse sponsorgeld kan SVU namelijk niet voortbestaan. Het is fijn als je alle trucjes van canva kent, maar ook prima als je daar nog alles over wilt leren. Ook ben jij de voorzitter van de promocie en zorg jij ervoor dat jouw team alle deadlines haalt zodat er ook deze week weer genoeg te bekijken valt in de insta stories. Het is een veelzijdige functie die uitermate geschikt is voor een creatief brein die erg enthousiast is om SVU nog professioneler te maken.

Verantwoordelijkheden

Communicatie vanuit SVU naar externe partijen zoals sponsoren

Aanspreekpunt voor zakelijke relaties van SVU

Het beheren van alle socials waaronder Instagram en TikTok

Het aansturen van de promocie

Het beheren van de website

Eigenschappen

Communicatief vaardig, ook in zakelijk contact

Creatief

Structureel

Pro-actief

Digitaal vaardig

 •  

Leuk, maar hoe solliciteer je dan?

Enthousiast geworden? Stuur je CV en je motivatiebrief naar info@svuvolleybal.nl geef in je motivatiebrief naast de reden waarom je in het bestuur wil/kan ook aan voor welke functie(s) je solliciteert. We horen ook graag vast jouw nieuwe ideeën of meningen over wat er wellicht beter kan. De deadline voor het versturen van je sollicitatie is 16 april om 23:59.

Daarna zullen we de geschikte kandidaten uitnodigen voor een sollicitatiegesprek, deze zullen plaatsvinden in de eerste week van mei. Daarna gaan wij in overleg met de RvC en zullen de sollicitanten ruim voor de ALV van 15 mei te horen krijgen of ze het zijn geworden. Op die ALV zullen we jullie dan presenteren aan de leden als Bestuur 54!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.